Hirvipaisti

ainakin 1 kg hirven sisä- tai paahtopaistia.
Pinnalle:
ruokaöljyä
suolaa
viherpippuria murskattuna
0,5 dl timjamia
valkosipulin kynsi murskattuna
170 g pekonia
ruokaöljyä

Poista paistista kalvot ja voitele se ruokaöljyllä. Ripottele pintaan mausteet ja anna maustua seuraavaan päivään. Poista enimmät mausteet pinnalta ja ruskista paisti kauttaaltaan. Voit hieroa entiset mausteet uudelleen pintaan tai laittaa uusia.
Laita paisti uunivuokaan ja päällystä paisti pekonilla.
Aseta lihalämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan ja laita paisti uuniin noin 180 asteeseen. Kun lihan sisälämpötila on noin 65 astetta paisti on sisältä vielä punertavaa, 70 asteessa liha on täysin kypsää. Liha kannattaa ottaa uunista kun lämpötila on noin 62, jos haluaa sen olevan sisältä punertavaa.
Uunista ottamisen jälkeen liha kääritään vielä folioon noin 10 minuutiksi rauhoittumaan ennen leikkaamista.

Hirvipaistille sopii kastikkeeksi esim. riista- tai punaviinikastike.
Perunat, juurekset, puolukkasose ja erilaiset etikkasäilykkeet sopivat lisäkkeiksi.

Comments are closed.

 • Maa-artisokka-omenapaistosta ja paistettua kuhaa
  Tällä viikolla tiistai on kalapäivä, kun Mikko Rosendahl sai uutisstudion keittöön juuri merestä nostettua tuoretta kuhaa. Niinpä MTV3 Huomenta Suomen tiistapäivä alkaakin paistetun kuha keran ja kuha saa rinnalleen herkullisen mielenkiitoisen maa-artisokka-omenapaistoksen.
 • Gratinoitua kinkkua ja salaattisikuria
  MTV3 Huomenta Suomen viikko aloitetaan savolaisvoimin, kun uutisstudion keittiön valtaa Savon tähtikokki Mikko Rosendahl. Mikko kokkaa tänään salaattisikuria, joka saa rinnalleen gratinoitua kinkkua.
 • Muikunmätiä ja puikulaperunaa
  Pekka tekee tänään perunapyreetä muikunmädin kera ja Ville kertoo siihen sopivat viinisuositukset. Lisäksi Ville kattaa pöydän itsenäisyyspäiväksi pöytähopeilla sekä posliineilla.
 • Bostonkakku
  Tänään Jenni leipoo ihanan jouluisia pikkupullia sekä Bostonkakkua pikkujoulun kunniaksi
 • Whoopiet
  Whoopie pies eli täytekeksin ja pehmeän leivonnaisen tyyppinen leivos on alunperin kotoisin Amerikasta. Whoopiet ovat kuten macaronsit, mutta ne ovat suurempia ja koostumukseltaan pehmeämpiä.
 • Pippuripihvi
  Akseli valmistaa tänään pippuripihviä aidon pihviravintola Stefan´s Steakhouse tyyliin hieman erilaisin maustein.