Pizza resepti

Pizzapohja:

1 dl kädenlämpöistä vettä
2 rkl ruokaöljyä
0,25 tl suolaa
0,25 tl sokeria
15 g hiivaa
noin 2,5 – 3 dl vehnäjauhoja (mielellään karkeita)

Jos uunisi lämpö nousee hitaasti, laita uuni ensimmäiseksi kuumenemaan.

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri, öljy ja vehnäjauhot. Sekoita ja vaivaa taikinasta tasaista ja kimmoisaa. Kauli taikinasta yksi iso tai useampia pienempiä pizzapohjia. Jos haluat pohjasta ohuen, kauli ohueksi. Ohut pohja nousee ja paistuu nopeammin kuin paksumpi. Laita pohja tai pohjat kohoamaan leivinpaperoidulle uunipellille. Peitä pohjat kohoamisen ajaksi liinalla. Kohoamista edistää, jos paikka on hieman lämmin ja vedoton.
Sillä aikaa kun pohja kohoaa (noin 15-20 min.), valmista täyteet.
Täytä pohja ja paista pizza 250-asteisen uunin keskitasolla kypsäksi, 12-15 min. Pizza on valmis kun juusto sulaa ja on ehkä saanut hieman rusketustakin.

  

Onnistunut pizza resepti ?

Erilaisia pizza täytteitä on lukemattomia, mutta juustoraaste ja tomaattinen pizzakastike kuuluvat aina asiaan. Pizzaa jossa on vain tomaattia ja juustoraastetta kutsutaan usen Margarita pizzaksi.

Helppo pizzakastike:

Tomaattipureeseen sekoitetaan vettä siten, että siitä tulee kastikkeenomainen paksuudeltaan. Seosta voi maustaa esim. hieman basilikalla ja valkopippurilla. Suolaa pizza saa yleensä tarpeeksi jo täytteistään.

Juustoraastetta kannattaa yhtä yllämainittua pizzapohjaohjetta kohden varata noin 100 – 150 grammaa.

Täytteiden määrä on tietysti makuasia, mutta noin 200 grammaa kinkkua tai jauhelihaa em. pizzapohjaan on hyvä lähtökohta, kun pizzaan yleensä lisätään vielä muitakin aineita, kuten esim. tomaattia, sipulia, ananasta, paprikaa, oliivia,herkkusientä tms.

Comments are closed.

 • Mtv3.fi/makuja on muuttanut: Uudet reseptit osoitteessa www.makuja.fi
  Päivän reseptit löydät jatkossa uusilta sivuiltamme: http://www.makuja.fi/reseptit
 • Maa-artisokka-omenapaistosta ja paistettua kuhaa
  Tällä viikolla tiistai on kalapäivä, kun Mikko Rosendahl sai uutisstudion keittöön juuri merestä nostettua tuoretta kuhaa. Niinpä MTV3 Huomenta Suomen tiistapäivä alkaakin paistetun kuha keran ja kuha saa rinnalleen herkullisen mielenkiitoisen maa-artisokka-omenapaistoksen.
 • Gratinoitua kinkkua ja salaattisikuria
  MTV3 Huomenta Suomen viikko aloitetaan savolaisvoimin, kun uutisstudion keittiön valtaa Savon tähtikokki Mikko Rosendahl. Mikko kokkaa tänään salaattisikuria, joka saa rinnalleen gratinoitua kinkkua.
 • Muikunmätiä ja puikulaperunaa
  Pekka tekee tänään perunapyreetä muikunmädin kera ja Ville kertoo siihen sopivat viinisuositukset. Lisäksi Ville kattaa pöydän itsenäisyyspäiväksi pöytähopeilla sekä posliineilla.
 • Bostonkakku
  Tänään Jenni leipoo ihanan jouluisia pikkupullia sekä Bostonkakkua pikkujoulun kunniaksi
 • Whoopiet
  Whoopie pies eli täytekeksin ja pehmeän leivonnaisen tyyppinen leivos on alunperin kotoisin Amerikasta. Whoopiet ovat kuten macaronsit, mutta ne ovat suurempia ja koostumukseltaan pehmeämpiä.