Pizza resepti

Pizzapohja:

1 dl kädenlämpöistä vettä
2 rkl ruokaöljyä
0,25 tl suolaa
0,25 tl sokeria
15 g hiivaa
noin 2,5 – 3 dl vehnäjauhoja (mielellään karkeita)

Jos uunisi lämpö nousee hitaasti, laita uuni ensimmäiseksi kuumenemaan.

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri, öljy ja vehnäjauhot. Sekoita ja vaivaa taikinasta tasaista ja kimmoisaa. Kauli taikinasta yksi iso tai useampia pienempiä pizzapohjia. Jos haluat pohjasta ohuen, kauli ohueksi. Ohut pohja nousee ja paistuu nopeammin kuin paksumpi. Laita pohja tai pohjat kohoamaan leivinpaperoidulle uunipellille. Peitä pohjat kohoamisen ajaksi liinalla. Kohoamista edistää, jos paikka on hieman lämmin ja vedoton.
Sillä aikaa kun pohja kohoaa (noin 15-20 min.), valmista täyteet.
Täytä pohja ja paista pizza 250-asteisen uunin keskitasolla kypsäksi, 12-15 min. Pizza on valmis kun juusto sulaa ja on ehkä saanut hieman rusketustakin.

  

Onnistunut pizza resepti ?

Erilaisia pizza täytteitä on lukemattomia, mutta juustoraaste ja tomaattinen pizzakastike kuuluvat aina asiaan. Pizzaa jossa on vain tomaattia ja juustoraastetta kutsutaan usen Margarita pizzaksi.

Helppo pizzakastike:

Tomaattipureeseen sekoitetaan vettä siten, että siitä tulee kastikkeenomainen paksuudeltaan. Seosta voi maustaa esim. hieman basilikalla ja valkopippurilla. Suolaa pizza saa yleensä tarpeeksi jo täytteistään.

Juustoraastetta kannattaa yhtä yllämainittua pizzapohjaohjetta kohden varata noin 100 – 150 grammaa.

Täytteiden määrä on tietysti makuasia, mutta noin 200 grammaa kinkkua tai jauhelihaa em. pizzapohjaan on hyvä lähtökohta, kun pizzaan yleensä lisätään vielä muitakin aineita, kuten esim. tomaattia, sipulia, ananasta, paprikaa, oliivia,herkkusientä tms.

Kommentit suljettu.